Sjećate li se Supića? Ćiro ga je proslavio, sada je odlučio da stavi tačku na karijeru

Nije se naigrao u Crvenoj zvezdi

Rijetko koji reprezentativac BiH se može pohvaliti da su mu navijači nakon svega deset dana u nacionalnom timu skandirali ime. Čast da to doživi imao je Nemanja Supić.

Supić koji je rođen u Gackom po prvi put među stative stao je na onoj legedarnoj utakmici protiv Belgije u Genku. Malo ko je mogao očekivati da će tadašnji golman Javora izrasti u jednog od junaka večeri, a sjajne predstave na golu BiH donijet će mu kasnije i transfer u Anorthosis, poslije čega je u znak zahvalnosti želio Ćiru Blaževića počastiti punom kovertom para.

U međuvremenu Supić kao da je nestao. Rijetko gdje ćete pročitati šta o njemu. Od 2015. godine vodi se kao član Crvene zvezde, ali za beogradski tim je kroz četiri sezone nastupio u svega šest utakmica, od čega u ovoj posljednjoj nije stao niti jednom među stative.

S obzirom da mu je po završetku sezone istekao ugovor i da već na plećima ima 37 godina, crveno-bijeli odlučili su da s njim ne produže ugovor i zahvale mu se na dosadašnjoj saradnji, što je značilo i kraj njegove karijere.

Najveći dio karijere Supić je proveo upravo u Srbiji. Iz rodnog mjesta otišao je veoma rano, prva stanica bio je Železnik, zatim Radnički iz Obrenovca, a prije nego što je završio u Crvenoj zvezdi još je branio za Bežaniju, Zemun, Čukarički, Voždovac, Javor, Vojvodinu i Novi Pazar. U inostranstvu je uz Anorthosis bio još član rumunske Timisoare.

Sa Crvenom zvezdom je sve do sad osvojio tri naslova prvaka Srbije.

“Čast mi je što mi je stadion skandirao”

Kada je u pitanju Supićeva era u reprezentaciji, branio je ukupno na devet zvaničnih utakmica, no i samom njemu ona protiv Belgije ostala je u najboljem sjećanju.

“Dok sam šetao kroz Gacko, ljudi su mi prilazili i čestitali. Čast mi je što je cijeli stadion u Zenici skandirao moje ime, što sam u društvu takvih asova kao što su Misimović, Džeko, Pjanić, Spahić,”, govorio je u prošlosti Supić.

Related posts