Semir Efendić progovorio o Amiru Zukiću: Od Izetbegovića sam tražio da taj ne bude sekretar SDA

Načelnik najveće sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić na zvaničnom Facebook profilu objavio je veoma interesantan status, komentarišući rad Tužilaštva Kantona Sarajevo, SDA, Fahrudina Radončića…

Načelnik Općine Novi Grad dotakao se i Stranke demokratske akcije i generalnog sekretara Amira Zukića koji trenutno dane provodi u pritvoru u Zenici, piše N1.

“Reći će da ja branim Amira Zukića, ali ja sam, znajući o kakvom se čovjeku radi, još i prije izbora 2014. godine lično od predsjednika Bakira Izetbegovića tražio da taj više ne bude sekretar SDA. Ponovio sam to javno nakon kongresa 2015. na svom Facebook profilu. Predugo se njemu dozvolilo da radi to što je radio, a to mu je prije svega dozvolila SDA, pa onda i Tužilaštvo koje je savršeno dobro znalo kakvim se poslovima bavi. Isto tako, dozvolili su i Esedu Radeljašu i Damiru Hadžiću da 5 – 6 godina nakon saznanja o njihovim mutnim radnjama u općini Novi Grad nastave obavljati najvažnije poslove u državi i Kantonu Sarajevo gdje su imali pristup ogromnim budžetima.”

Prokomentarisao je Efendić i, kako navodi, ‘nacionalni debalans u pravosudnim institucijama BiH’ i za to okrivio SDA i druge stranke kojima su Bošnjaci dali glasove na izborima, piše N1.

“Nevjerovatan je nacionalni debalans u pravosudnim institucijama BiH na štetu Bošnjaka u protekom periodu napravljen, naročito kada su u pitanju rukovodeće pozicije. To je, prije svega, krivica SDA i drugih stranaka kojima su Bošnjaci davali povjerenje na izborima, a oni ni o čemu važnom nisu vodili računa. Zato sada “kriminal” stanuje samo u Sarajevu i onim gradovima u kojima su 2014. gorjele zgrade kantonalnih vlada u akciji paljenja koju je pokrenuo Radončić i obavještajni milje iz kojeg on dolazi. Toga u Banja Luci i zapadnoj Hercegovini nema.”

Related posts