Sefićevi roditelji napali novinara pred sudom, Sara prijetila: "J.... ću ti familiju"

Novinara “Oslobođenja” Dragana Pavlovića danas su ispred zgrade Kantonalnog suda u Sarajevu, gdje se održavalo suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom da je automobilom usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, te njegovim pomagačima, napali prvo majka, pa potom i otac optuženog Sefića, a veći incident spriječili su specijalci Sudske policije.

Kako nam je ispričao Pavlović, nakon ročišta je sačekao pred zgradom Suda kako bi fotografisao optužene nakon što ih sudski policajci izvedu iz zgrade.

– Stajao sam s telefonom u rukama i čekao da fotografišem kad se odjednom pojavila ta žena. Prišla mi je i udarila me po ruci u kojoj sam držao mobitel i pitala “Šta slikaš ti?”. Onda mi je opsovala majku alkoholičarsku i pitala “Šta ti se to tresu ruke?” – ispričao nam je Pavlović.

Dodao je da nije znao kako da se ponaša i da je tako iznenađen samo rekao: “Šta ti je, jadna?”

– Odjednom mi je iza leđa prišao čovjek, valjda njen muž, i počeo galamiti na mene: “Ko ti jedan? Nemoj da polomim i tebe i tu kameru!” Sreća pa je ovaj specijalac sve pratio i rekao mu da se udalji od mene – kaže Pavlović.

Utom su, kako kaže, iz zgrade Suda izašli optuženi, da bi mu Sanjinova sestra Sara (također optužena u ovom predmetu) tada dobacila: “J…. ću ti ja familiju, jes’ čuo?”

Kako nam je ispričao Pavlović, Sudska policija je sve to evidentirala i poslala prijavu MUP-u Kantona Sarajevo, a sutra će, kako kaže, i sam podnijeti prijavu.

– Sudski policajac je sve čuo i rekao da će i biti svjedok ako treba. Ovakvu bahatost još nikad nisam doživio. Pratim godinama razna suđenja, ali ovako nešto nikad nisam doživio. Trenutno pratim i slučaj Amela Sejfovića, kojeg pod još većim mjerama sigurnosti sprovode, ali mi se nikad niko iz njegove familije nije na takav način obratio. Poštuju me ko novinara, znaju da radim svoj posao – ogročen je Pavlović.

U nastavku suđenja Sefiću i ostalima danas su saslušana dva vještaka i jedan svjedok, a suđenje se nastavlja 9. aprila.

Related posts