Sarajevski smještaj kao iz filma: Apartmani Matrix, Star Wars, James Bond…

Vlasnici apartmana Villa Borak u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ne samo da su se potrudili da svojim gostima ponude ugodan i topao smještaj, učinili su da njihov boravak u apartmanima bude “kao iz filma”, piše Anadolija.

Amil i Afrodita Šukalo iz Sarajeva odlučili su svojim gostima, koji će prenoćiti u apartmanima, ponuditi jedan drugačiji koncept smještaja. Tako je unutrašnjost njihovih apartmana ukrašena različitim filmskim simbolima, odnosno, najznačajnijim Oscarom nagrađenim filmskim ostvarenjima.

Tako gosti, osim što će se lijepo odmoriti i naspavati, na ovom mjestu imaju priliku uživati u “malom Hollywoodu”.

Od privjesaka na ključevima apartmanskih soba pa do velikih plakata koji krase apartmane, sve ovdje je u znaku sedme umjetnosti. Gosti tako mogu birati da li će prenoćiti u apartmanu James Bond, Matrix ili Star Wars i drugima.

Ono što, također, plijeni veliku pažnju gostiju, a posebno onih koji su ljubitelji filma, jesu i replike iz poznatih holivudskih filmova ispisane na zidovima hodnika. Naravno, da bi ugođaj bio u potpunosti filmski, gostima je na raspolaganju i veliki broj filmova u kojima mogu uživati u apartmanima.

Jedan od vlasnika apartmana Amil Šukalo kazao je kako je ideja za ovaj koncept apartmana došla sasvim spontano.

“Željeli smo da naši gosti imaju toplinu doma, ali da ponesu sa sobom i jednu drugačiju uspomenu. Razmisljajući šta je to pozitivno što je vezano za Sarajevo, nekako se film isticao u prvi plan. Zahvaljujući filmskom festivalu, Sarajevo je regionalni centar. Tako smo došli na ideju da nam koncept bude film. Nismo pogriješili, jer mislimo da je to neiscrpna inspiracija gdje možemo uvijek ići dalje i širiti na nove filmove”, kazao je Šukalo.

Na pitanje kakve su reakcije gostiju, Šukalo ističe kako su reakcije fenomenalne i da su nadmašile njihova očekivanja.

“Svi gosti su jako iznenađeni, zadovoljni i svi izlaze onako kako smo zamislili, s osmijehom i s nekim prepričavanjem uspomena”, kazao je Šukalo te dodao kako su svi apartmani u znaku nekog filma, osim jednog koji je klasični apartman ostavljen za one koji “ne bi riskirali s ovim temama”.

Suvlasnica Afrodita Šukalo je naglasila kako u narednom periodu imaju plan napraviti i mini kino za goste, gdje će imati pravi doživljaj filma. Osim toga, plan je i da se svakom gostu pokloni mini kip Oscara.

Jedan od gostiju apartmana bio je Nihad Karić iz Švedske, porijeklom iz BiH. On je kazao kako je na internetu pronašao apartmane i da su mu se učinili veoma interesantnim.

Ističe kako je noćio u apartmanu James Bond i dodaje kako je veliki ljubitelj tajnog agenta 007.

Related posts