Sara Nuhić iz B.Krupe treća na Internacionalnoj olimpijadi iz poznavanja njemačkog jezika

Sara Nuhić iz Bosanske Krupe osvojila je treće mjesto na Svjetskoj olimpijadi iz njemačkog jezika koja je ove godine održana u gradu Freiburg (Njemačka) od 15.-28.jula, prenosi Radio BK.

Nakon što se nedavno izborila za titulu državne prvakinje u poznavanju njemačkog jezika na „Olimpijadi njemačkog jezika 2018″ koja se organizuje pod pokroviteljstvom Goethe instituta sa kojim Opća Gimnazija Bosanska Krupa ima višegodišnju i odličnu saradnju, Sara se i u Njemačkoj natjecala u evropskom referentnom okviru B1.

Ova samozatajna šesnaestogodišnja djevojka je tako iza sebe ostavila najbolje poznavaoce njemačkog jezika iz 67 zemalja i oko 140 najboljih mladih ljudi u njemačkom jeziku iz cijelog svijeta. Prvo mjesto pripalo je Čileancu,a drugo Litvijki.

O učešću na svjetskoj olimpijadi Sara priča kao o jednom nezaboravnom iskustvu ,sklopljenim poznanstvima i druženju, a trenutka kada je proglašena trećom najboljom u svijetu kaže da se i nesjeća najbolje, jer je bila zatečena. Nakon što su se utisci slegli i Sara došla u svoju Bosansku Krupu prijem je za nju i profesoricu Edisu Ćosić,za koju sama Sara kaže da ne bi napravila uspjeh da nije bilo nje, u kabinetu Općine organizovao načelnik Armin Halitović.

Upućujući čestitke kazao je da je Sara napravila odličan uspjeh i svojim trudom i zalaganjem,promovisala i svoju školu,svoj grad,ali i domovinu.Sretan zbog Sarinog uspjeha načelnik Halitović je Sari uručio priznanje i novčanu nagradu od 500 KM. Sara je tako bila ambasador BiH,talent kojeg treba dalje brusiti i usavršavati. Kako nam je rekla ovdje stati neće, jer već iduće godine uč’estvovati može kroz program B2.

Odlična je i vrijedna djevojka i ne sumnjamo da će nakon ovakvog marljivog rada rezultati samo pristizati,na radost njenu,njenih roditelja,ali i njenih profesora iz Opće Gimnazije Bos.Krupa na čelu sa profesoricom Edisom Ćosić kojoj je Sara neizmjerno zahvalna.

Related posts