Sanda Mešinović spojila ugodno s korisnim: Prva Bosanka koja u Kataru drži radionice kundalini joge

Banjalučanka Sanda Mešinović napustila je posao menadžera u velikim kompanijama i odlučila se posvetiti samo jednome – kundalini jogi. Za nekoliko mjeseci postala je poznata u BiH, a potom su uslijedile i brojne radionice u regionu. Kao kruna dosadašnjeg rada stigao je poziv iz Katara i Sanda je jedina osoba iz BiH koja je održala radionicu kundalini joge u toj zemlji.

– Povod za odlazak u Katar bila je ponuda da u Dohi održim radionicu kundalini joge kojom se bavim, i to na poziv moje prijateljice Snežane Jovanović-Popov. Drugi povod bio je klasični odmor – kaže Mešinović za „Avaz“.

No, ubrzo je dobila dodatnu ponudu nakon uspješne prve radionice. Zainteresirani su poželjeli da održi još časova i privatnih sesija.

– Ljudima se svidjela kundalini joga. Niko u Dohi je ne radi i stvari su se složile same od sebe. Doha je mala i svi poznaju svakoga, pa se glas pročuo brzo i u roku od dvije sedmice upoznala sam mladu damu iz jedne od utjecajnih katarskih porodica, koja je ujedno vlasnica predivnog studija u kojem radim – kazala je Sanda.

Ona je u Dohi upoznala i tamošnjeg najutjecajnijeg učitelja joge Višnu Prasada. Bila je, kaže, na promociji njegove knjige.

Nema strke i sve je moguće

– Ono što je predivno u ovoj zemlji jeste neki duboki mir i usporenost koju rijetko gdje možete sresti. Nema strke, galame, nervoze i sve je moguće. Ovo je zemlja velikih mogućnosti, u kojoj svako od nas može uspjeti. Došla sam na odmor, a sada radim u najboljem studiju u gradu – ističe Mešinović.

Related posts