Samsung u Milanu predstavio bešumne klima uređaje prihvatljive za okoliš

Samsung je obznanio planove oko ulaganja u svoja vodeća klimatizacijska rješenja na sajmu Mostra Convego Expocomfort 2018 (MCE) u Milanu koji se održava od 13. do 16. marta. kako bi ojačao svoju poziciju u evropskom HVAC tržištu (grijanje, ventilacija i klimatizacija/klima uređaji).

Sajam MCE koji se održava svake druge godine je najveći sajam HVAC-a na svijetu, s više od 2.000 izlagača i 160.000 posjetilaca iz cijelog svijeta na kojem budu predstavljene najnovije tehnologije u industriji. Na sajmu, Samsung će promovirati svoju revolucionarnu i jedinstvenu Wind-Free tehnologiju u Evropi i predstavit će cijelu liniju Wind-Free uređaja za klimatizaciju za stambenu i komercijalnu upotrebu, uključujući 1-smjerne i 4-smjerne jedinice.

“Samsung se čvrsto pozicionira kao vodeća kompanija na globalnom B2B tržištu s našim inovativnim proizvodima i izuzetnom tehnologijom. Očekujemo da ćemo dodatno iskoristiti našu stručnost s HVAC tehnologijama na europskom tržištu uz našu priznatu Wind-Free tehnologiju i IoT mogućnosti”, izjavio je Charles H. Park, potpredsjednik Poslovnog odjela za digitalne uređaje u kompaniji Samsung.

Tehnologija Wind-Free jedna je od najistaknutijih inovacija. Nakon postizanja željene temperature uz pomoć Fast Cooling Moda (brzo hlađenje), idealna temperatura bez direktnog zraka se održava laganim raspršivanjem hladnog i tihog zraka kroz mikro otvore radi prirodnog efekta hlađenja uz pomoć tehnologije Wind-Free.

Samsung također uvodi i stambene i komercijalne klima uređaje koji sadrže R32, alternativnu rashladnu tekućinu koja je ekološki prihvatljiva, i koja je u skladu s pojačanim pravilima za zaštitu okoliša u Europi. U poređenju sa standardnim rashladnim sredstvom R410A, R32 ima samo jednu trećinu potencijala globalnog zagrijavanja (GWP) i karakteristična je zbog svoje velike efikasnosti čak i u manjim količinama.

Samsung je također prikazao prilagođena rješenja za klimatizaciju za specifična okruženja na sajmu tako što je podijelio štandove u posebne zone: Za stanovanje, radno okruženje , hotel, i prodavnice na malo. Različiti B2B kupci imaće priliku vidjeti b.IoT server, Samsungovo jedinstveno integrirano rješenje za upravljanje gradnjom, kao i pametnu kuću koja je bazirana na SmartThings i koja je primjer Samsungove vizije povezanog življenja.

Samsung je također predstavio razne proizvode za klimatizaciju, kao što je energetski efikasna 360 Cassette, kružni klima uređaj koji omogućuje čak hlađenje s minimalnim direktnim zrakom.. Uz to, DVM S Eco HR malog kapaciteta, koji može simultano upravljati hlađenjem i grijanjem u kućama ili malim poslovnim prostorima je također izložen.

Na Samsungovom štandu, posjetioci će moći isprobati Wind-Free tehnologiju iz prve ruke u Free Experience zone.

Related posts