Salihović propušta utakmicu sa Belgijom

Sejad Salihović definitivno neće igrati protiv Belgije u susretu 9. kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

“Tokom večerašnjeg treninga na Butmiru Sejad Salihović je nakon jednog duela zadobio povredu lijeve potkoljenice te selektor Baždarević neće moći računati na njega u sutrašnjem meču protiv Belgije. Radilo se o dubljoj rani te je dr. Reuf Karabeg izvršio operaciju koje je prošla dobro, sve strukture su ušivene i primljena potrebna terapija. Slihović se osjeća dobro i poručuje saigračima da vjeruje u njih i pobjedu”, saopćeno je iz Saveza.

Ranije su sa spiska koji je sastavio selektor Mehmed Baždarević otpali Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Jozo Šimunović, Avdija Vršajević, a naknadno su pozvani Nemanja Bilbija i Haris Medunjanin.

Sejad Salihović je sredinom ovog mjeseca potpisao ugovor s HSV-om za kojeg je nastupio u sve tri ligaške utakmice nakon potpisa. Jednom je ulazio s klupe dok je dva puta bio starter. Povratkom na veliku scenu zaslužio je i poziv selektora, ali je nažalost doživio povredu u posljednjem treningu pred utakmicu protiv Belgije.

Meč između BiH i Belgije počinje sutra od 18:00 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Related posts