Salah: Osvajanje Lige prvaka mi je važnije od individualnih nagrada

Napadač Liverpoola Mohamed Salah kazao je da mu je važnije osvajanje Lige prvaka od individualnih nagrada, ali da će pokušati osvojiti Zlatnu kopačku s obzirom na to da je postigao 30 golova u ovoj sezoni.
Salah je rekao da je prioritet osvajanje Lige prvaka i da je to važno i njemu, ali i svakom drugom saigraču.

“Ukoliko bih mogao birati između Lige prvaka i individualnih nagrada, odgovor bi bez sumnje bio lagan. Osvajanje Lige prvaka je svima važno, svakom igraču, i ne zanima me ništa drugo osim toga”, rekao je Egipćanin, a na pitanje da li mu saigrači pomažu da bude najbolji strijelac Premiershipa, rekao je:

“Naravno da mi je u glavi i Zlatna kopačka. Ne mogu da lažem i kažem da ne razmišljam o tome, svi u timu pokušavaju da mi dodaju loptu, da mi pomognu. Siguran sam da i igrači Tottenhama isto tako pokušavaju pomoći Kaneu, a Cityjevi Agueru. Tako je, ali na kraju mi uvijek igramo kao tim”, završio je Salah.

Mohamed Salah je ove sezone odigrao ukupno 45 utakmica, a postigao je 40 golova te je upisao 13 asistencija. Liverpool će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Rome, odakle je Salah prošle godine stigao na Anfield, a naredne sezone cilj Redsa je osvojiti Premiership.

U ligi je Salah odigrao 32 utakmice te je postigao 30 golova, pet više od Harryja Kanea koji je na drugom mjestu sa 25 pogodaka.

klix.ba

Related posts