Šaban Šaulić poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj

Prema pisanju srbijanskih medija, Šaulić je nastupao u jednom klubu u gradu Bilefeldu, nakon čega je imao udes na putu Bielefeld-Gutersloh.

Šaulić je u trenutku nesreće bio sa vozačem i kumom, te je krenuo na aerodrom.

Hitno je prebačen u bolnicu, gdje je preminuo.

Šaban Šaulić, kralj narodne muzike koji je kroz svoje pjesme ostavio neizbrisiv trag

Šaulić noć prije pogibije pjevao u Bielefeldu: Odlaziš, odlaziš, rušiš mi sne

Fotografije s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Kako piše Blic.rs, Šaulić je na nastup otputovao jučer preko Beča zajedno sa kolegama Sekom Aleksić, Darom Bubamarom i Draganom Kojićem Kebom.

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, a dosta vremena proveo je u Bijeljini odakle je rodom njegova majka Ilduza Demirović. Najveći dio života proveo je u Beogradu sa suprugom Gordanom s kojom ima troje djece – kćerke Sanelu i Ildu koja je krenula njegovim pjevačkim stopama te sina Mihajla.

Prvi album “Dajte mi utjehu” objavio je 1969. godine kada je imao 18 godina. Do 1976. godine autor njegovih pjesama bio je Buca Jovanović, a od te godine sve svoje hitove pisao je sam. Pjesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama, a osim toga njegovi hitovi bili su i “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn'o bih te međ’ hiljadu žena” i mnoge druge.

Izvor: klix.ba

Related posts