Predsjednik kantonalnog odbora SDA i ministar u vladi FBiH Šemsudin Dedić obećao punu podršku budućem načelniku Mersudinu Naniću

Stranka demokratske akcije sinoć je u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje u Bužimu održala završni predizborni skup uoči prijevremenih izbora za načelnika Općine Bužim, na kojem je predstavljen kandidat SDA, g. Mersudin Nanić.

Večerašnji skup Stranke demokratske akcije u Bužimu okupio je brojne članove i simpatizere, koji su došli podržati kandidata SDA, Mersudina Nanića, za načelnika Općine Bužim. Sa skupa su poslane snažne poruke među kojima je i ona da će SDA od 17. februara ove godine ima svog načelnika u Bužimu.

Velika sala bila je premala da primi sve članove, aktiviste i simpatizere Stranke demokratske akcije. U ime domaćina, predsjednik povjereništva SDA Bužim, g. Admir Begović pozdravio je i poselamio sve prisutne, te je istekao da je dolazak u ovolikom broju potvrda da je povjereništvo SDA Bužim konsolidiralo stanje, vratilo povjerenje građana Općine Bužim, te da je spremno za povratak pozicije općinskog načelnika u Bužimu. On je pozvao Bužimljane da u nedjelju svojim glasom podrže Mersudina Nanića za načelnika Općine Bužim.

Prisutnima se obratio i predsjednik kantonalnog odbora SDA i ministar u vladi FBiH, g. Šemsudin Dedić, te obećao punu podršku budućem načelniku Mersudinu Naniću i svim Bužimljanima.

Također, bezrezervnu podršku kandidatu SDA pružio je i premijer Federacije BiH. g Fadil Novalić, koji je tražio od građana Bužima da izađu na izbore i daju svoj glas Mersudinu Naniću, jer je on garant za realizaciju infrastrukturnih projekata iz budžeta Federacije BiH.

Na kraju završnog skupa se obratio i kandidat za načelnika, Mersudin Nanić koji je između ostalog kazao:

„Ovih dana obišli smo naše građane i predstavili im naš plan i program djelovanja u ovom mandatnom periodu. Naš program je realan i izvodiv što je najbitnije i građani su to prepoznali što me posebno veseli. Građani su svojom podrškom poručili ovih dana, a večeras to svojim dolaskom na ovaj skup i potvrdili da u Bužimu ako Bog da u nedjelju pobjeđuje SDA. U toku izborne kampanje svi politički subjekti na području naše Općine ujedili su se protiv SDA i bavili se nama, a mi nismo imali vremena i nećemo se osvrtati na njih jer mi imamo svoj SIGURAN PRAVAC, a to je Stranka demokratske akcije Bužim”, kazao je Nanić.

Dodao je da su Bužimljani dali povjerenje nezavisnom kandidatu prije dvije godine i uvjerili se da to nije najbolje rješenje za općinu, jer nezavisni kandidat nikome ne polaže račune, radi šta hoće, svačiji je i ničiji te da upravo zbog toga danas imamo prijevremene izbore koje moramo sami platiti iz svog skromnog budžeta.

“Posebno me raduje da je večeras sa nama i porodica našeg rahmetli generala Izeta Nanića koja je došla da da podršku mojoj kandidaturi”, kazao je između ostalog Nanić.

Građani Bužima u nedjelju će birati novog načelnika Općine Bužim.

Related posts