Radončić stigao u posjetu Bužimu: Krajina ne zaslužuje ovakav status

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na turbetu generala Izeta Nanića, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, počeo je danas radnu posjetu Bužimu. Sa članovima Kantonalnog odbora SBB-a USK razgovarao je o trenutnoj situaciji i stanju u Kantonu, ali i u Bužimu.

Nepravedan odnos

– Nepravda prema ovoj lokalnoj zajednici, ali i Kantonu zbog zapostavljenosti mora biti ispravljena. Ovim ljudima i herojskom kraju, koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani BiH konačno se mora pružiti podrška. Moraju dobiti mjesto koje im pripada – kazao je Radončić, dodavši:

– U ramazanu smo i nema velike politike. Danas smo pričali o običnim životnim problemima, a ovom će se kraju moći pomoći nakon oktobra.

Agan Bunić, predsjednik Općinske organizacije Bužima, kazao je da je tokom posjete Radončića razgovarano o problemima odlaska mladih, ali i uopće odlaska ljudi s ovih prostora.

– Dotakli smo se i evidentnog zaostajanja kako Bužima, tako i USK, jer činjenica je da zbog nepravednog odnosa Bužim sve više zaostaje – rekao je Bunić.

Vraćanje povjerenja

Posebna atmosfera bila je tokom iftara, priređenog za članove i simpatizere SBB-a, koji su prisustvovali u velikom broju. Radončić je naglasio potrebu i značaj ovakvih okupljanja i razgovora, a posebno u ramazanu. Susreti i razgovori upravo u ovoj, 27. noći ramazana Lejletu – l – kadr, moraju doprinijeti, kako je rečeno, vraćanju povjerenja među ovdašnje ljude i u porodice, a što je i jedan od težišnih zadataka SBB-a

avaz.ba

Related posts