Prostitutka i policajac iz Srbije ubili zlatara u Italiji

Italijanskog zlatara Alda Karlija (75) ubila je grupa koju su činili Srbi, a među njima su jedna prostitutka i jedan policajac, i za njima su raspisane međunarodne potjernice.

Kako piše italijanska štampa, policija iz ove zemlje raspisala je međunarodnu potjernicu za troje Srba – Oliverom Ristić Petrović i dvojicom muškaraca za koje se zna samo da se zovu Dušan i Milan, ali im prezimena nisu poznata. Za osumnjičenog Milana sumnja se da je aktivni ili bivši policajac u Srbiji.

Prema pisanjima italijanskih medija, Olivera Ristić Petrović inicijator je monstruoznog ubistva svog saradnika u mreži prostitucije Alda Karlija. Sumnja se da je ubijeni Karli još od 2011. blisko sarađivao sa Oliverom, kojoj je u posljednjih sedam godina pozajmio čak 240.000 eura, što u gotovini što u nakitu. S vremena na vrijeme, pišu italijanski mediji, Petrovićeva mu je pružala i seksualne usluge za novac i dragulje.

Ubijeni Karli bio je umiješan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu. Zlatar je, kako pišu italijanski mediji, imao dil sa Oliverom, a ona sa policajcem iz Srbije i još jednim muškarcem za koje se sada vjeruje da su ga ubili, da ih snabdijeva dragim kamenjem, koje oni potom preprodaju i daju mu procenat od profita.

Osim novcem, Olivera je Karliju plaćala i seksom, nekada ona lično, a nekada je angažovala prostitutke iz Srbije. Kako saznajemo, u tu mrežu umiješana je Ljubica Kostić (45) iz Beograda, koja je početkom januara uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Karlija.

Kako su Karliju Olivera i njeni saučesnici bili dužni novac koji nisu mogli da mu vrate, oni su ga ubili.

Sumnja se da je motiv ubistva i novac koji su željeli da mu uzmu od prodaje dragulja. Naime, troje ubica trebalo je da se 20. decembra nađu sa Karlijem u Austriji da bi dogovorili primopredaju novca. No, umjesto toga, oni su otišli u Karlijevu kuću i tamo ga ubili pošto su vjerovali da će zlatar da ih prevari i uzme novac koji su zajedno deponovali na austrijskom računu. Kako se spekuliše, na tom računu bilo je najmanje 100.000 eura prljavog novca od prodaje dragulja na crnom tržištu.

Ubice su Karliju najprije, oko četiri sata nakon ponoći, poslali poruku s pitanjem da li je krenuo na mjesto sastanka. Kada im nije odgovorio, upali su u njegovu kuću u okolini Trsta.

U međuvremenu su od uhapšene Ljubice Kostić, koja je također bila u blizini, saznali tačnu adresu, automobil koji Karli vozi i slične detalje koji su im olakšali pripremu zločina. Kada su se uvjerili da su na pravom mjestu, upali su u kuću, vezali zlatara i, kako se vjeruje, od njega pokušali da izvuku informacije o novcu. Brutalno mučenje, davljenje i prebijanje okončalo se smrću zlatara.

Italijanska policija ubrzo poslije zločina uhapsila je Kostićevu, ali od Olivere i ostalih ubica nema ni traga ni glasa. Istraga je zato proširena i van granica Italije jer se sumnja da su egzekutori pobjegli u zemlje regiona – Sloveniju, Austriju ili neku treću.

Poreklom iz Kučeva, koristi više imena

Kako “Blic” nezvanično saznaje, osumnjičena prostitutka Olivera Ristić Petrović porijeklom je iz okoline Kučeva. Sumnja se da je tokom posljednjih godina koristila više lažnih identiteta da bi mogla da neometano učestvuje u svojim prljavim poslovima.

Related posts