Proglašene pobjedničke fotografije 1. fotokonkursa "Nedžib Vučelj"

Jučer je stručni žiri odabrao pobjedničke fotografije 1. Foto konkursa “Nedžib Vučelj” koji je organizovan u sklopu manifestacije Dani općine Bužim 2021, u čast i sjećanje na preminulog bužimskog fotografa, novinara, pisca i kulturnog radnika Nedžiba Vučelja.

Organizator i realizator ovog projekta je JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim u suradnji sa Nedžibovim prijateljima i bivšim radnim kolegama.

Konukurs je otvoren 28.12.2020. godine a simbolično zatvoren upravo 14.02.2021. godine na godišnjicu smrti čovjeka koji je dao ogroman doprinos kulturnom životu općine Bužim.

Na konkurs se prijavilo 12 autora sa ukupno 21 fotografijom.  Stručni žiri u sastavu: Sead Emrić, predsjednik, te članovi Haris Isaković, Ismet Erdić, Amir Sijamhodžić i Agan Skenderović glasovali su online prema postojećem pravilniku za najbolje fotografije koje su bile šifrirane te niti jedan od njih nije imao uvid kako je glasao neki od drugih članova žirija. Glasovi su na kraju zbrojeni i shodno rezultatima odabrane su tri najbolje fotografije i to:

Prvo mjesto sa 98 bodova osvojila je fotografija pod šifrom i nazivom FK17 “Izvor Sane” autora Dine Begovića iz Sanskog Mosta.

Drugo mjesto sa 97 bodova osvojila je fotografija pod šifrom i nazivom FK05 “Paučina umivena rosom” autora Saida Mulalića iz Bužima.

Treće mjesto sa 92 boda osvojila je fotografija pod šifrom i nazivom FK16 “Studen” bužimske autorice Jasmine Muratović.

Čestitamo autorima i ujedno ih obavještavamo da će dodjela nagrada – zahvalnica u sklopu manifestacije Dani općine Bužim 2021. biti održana u petak 19.02.2021. godine u Maloj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim sa početkom u 13:00 sati te ih pozivamo da se odazovu.

Ostalim autorima želimo više sreće drugi put i nadamo se da će učestvovati i iduće godine na 2. Foto konkursu “Nedžib Vučelj”.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts