Profesori u Bužimu otkrili da 15-godišnja učenica živi u vanbračnoj vezi

Profesori jedne bužimske škole ostali su u šoku nakon što su otkrili da njihova 15-godišnja učenica živi u vanbračnoj zajednici sa 21-godišnjakom iz Bužima.

Roditelji djevojčice, iako su znali, nisu o tome obavijestili policiju i Centar za socijalni rad.

– Socijalna radnica izašla je na teren i obavila razgovor s djevojčicom. Utvrđeno je da nije bilo prisile, nakon čega smo djevojčicu vratili u roditeljsku kuću. Porodica o ovom događaju nije obavijestila ni Centar niti policajce. U narednom periodu, održavat ćemo kontinuirano razgovore socijalno-psihološke prirode i sa maloljetnicom i s njenim roditeljima kako se slučaj ne bi ponovio – kazali su za Dnevni avaz iz Centra za socijalni rad Bužim.

Snežana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, kazala je da su policajci pronašli mlađu maloljetnicu u kući B. M.

– Prema njenim tvrdnjama, nije bilo nikakve prisile. Djevojčica je sredinom januara samovoljno došla u kuću B. M. kako bi s njim stupila u bračnu zajednicu – pojasnila je Galić.

Dodala je da je B. M. osumnjičen za krivično djelo izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom te da daljnje dokumentiranje ovog slučaja nastavljaju istražitelji Odjela kriminalističke policije PS Bužim.

 

Related posts