Pripreme za koridu u Čevljanovićima: Očekuje se više od 50.000 posjetilaca

Na Čevljanskom polju u nedjelju, 30. jula 2017. godine, bit će održana 70. tradicionalna korida na kojoj se dugi niz godina okuplja više od 50.000 posjetilaca.

– Čevljanska korida već godinama se smatra feštom godine za široke narodne mase, a tako će biti i 30. jula – kaže Besim Gljiva, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, te dodaje:

– Tradicija se nastavlja. I ove godine Čevljansko polje će biti gost najveće koride na Balkanu. Svi koji 30. jula dođu, neće se pokajati jer će moći uživati u vrhunskim borbama i sigurno će ponovo naredne godine doći na Čevljansku koridu. Pripreme za najbolju borbu bikova u regionu idu prema planu. Program Čevljanske koride je manje ili više ustaljen. Naravno, vodili smo računa i o svim ostalim sadržajima, jer Čevljanska korida je daleko više od borbe bikova. I ove godine posjetioci će moći da uživaju u različitim sadržajima i disciplinama. Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava, samo su neki od sadržaja. Tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike, a moći će se dobro pojesti i popiti, ali i kupiti – kaže Besim Gljiva.

Related posts