Prevarantice iz Hrvatske uhapšene u USK: "Skinite nakit, smeta djelovanju masaže"

Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su Ljiljanu Radelić (43) i Mateu Đurđević (23), državljanke Hrvatske, koje se sumnjiče da su na području Bihaća i Bosanskog Petrovca varale starije žene, te im krale zlatni nakit i novac.

Među privim prevarenim staricama su 89-godišnja M. P. i 86-godišnja M. L. iz Bosanskog Petrovca. One su 29. oktobra policiji prijavile da su im u stan ušle dvije nepoznate žene i ukrale oko 1.000 maraka.

Deset dana kasnije, policiji se obratila 77-godišnja R. M. iz Bihaća, te prijavila kako su joj u stan ušle dvije nepoznate žene i ukrale zlatni nakit vrijedan 1.350 maraka.

Isti scenarij dogodio se 20. novembra, kada su iste žene ušle u stan 69-godišnje Bišćanke M. B., te joj ukrale zlatni nakit vrijedan 500 maraka.

Kako saznajemo, Radelić i Đurđević su masažere kupovale za sitan novac, te ga staricama prodavale po cijeni od 200 do 400 maraka, a u par navrata su u tome i uspjele.

One su dolazile na vrata starica i lažno se predstavljale kao uposlenice firme “Dormeo”, nudeći usluge prezentacije i prodaje masažera. Nakon što bi ih starice pustile u stan, one bi im rekle da skinu i odlože sav zlatni nakit iz razloga što negativno utječe na djelovanje masaže, te su iskorištavale njihovu nepažnju kako bi im ukrale zlatni nakit ili novac.

Radelić i Đurđević su uhapšene zbog krivičnih djela prevara i krađa, te će protiv njih nakon kriminalističke obrade biti podnesen izvještaj bihaćkom Kantonalnom tužilaštvu.

Related posts