Pres konferencija poslanika SDA USK u Parlamentu Federacije BiH (VIDEO)

O zastupljenosti Krajine u budžetu Federacije BiH govorilo se na pres-konferenciji poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH. Osim opozicije, i političari SDA koji vode Kanton 1 kritikovali su federalne vlasti zbog slabih novčanih izdvajanja za USK. Međutim, poslanici stvari vide drugačije, vrata različitih fondova, tvrde, otvorena su nam.

Asim Kamber istakao je da je pitanje imaju li načelnici kredibilne projekte, spremne na lokalnom nivoum te dodao da im oni stoje na raspolaganju.

«Što se tiče rashoda, moram reći da su bruto plaće povećane za 4 posto u odnosu na 2017. i one se uglavnom odnose na povećanje ili planirano upošljavanje u državnom sudu, tužilaca, sudija i sudskih policajaca», naveo je Esad Bašagić.

Pres-konferencija poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH

O zastupljenosti Krajine u budžetu Federacije BiH govorilo se na pres-konferenciji poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH. Osim opozicije, i političari SDA koji vode Kanton 1 kritikovali su federalne vlasti zbog slabih novčanih izdvajanja za USK. Međutim, poslanici stvari vide drugačije, vrata različitih fondova, tvrde, otvorena su nam.Više na www.federalna.ba/bhs/vijest/227717

Gepostet von federalna.ba am Montag, 29. Januar 2018

federalna.ba

Related posts