Predložen pritvor za Milorada Obradovića zv. “Stiven”, osumnjičenog za zločin u Prijedoru

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog za zločin protiv čovječnosti na području Prijedora, Milorada Obradovića, zv. „Stiven“, rođenog 1967. godine u Prijedoru.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je izručen iz SR Njemačke, na temelju međunarodne tjeralice, a osumnjičen je da je na lokalitetu Miska Glava, općina Prijedor, sudjelovao u zarobljavanju oko 120 osoba bošnjačke nacionalnosti, koje su nakon toga sprovedene u zatočenje i strijeljane na lokalitetu Kipe-Ljubija.

Navedeni osumnjičeni tereti se da je osobno i izravno, pucajući iz vatrenog oružja, ubio tri žrtve bošnjačke nacionalnosti na stadionu FK „Rudar“, te da je sudjelovao u mučenju i zlostavljanju žrtava, među kojima je bilo najmanje 15 malodobnih osoba, kao i strijeljanju preostalih žrtava, od kojih su samo tri preživjele strijeljanje.

Zbog navedenog zločina, u Sudu BiH se vodi predmet Slobodan Taranjac i dr, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Related posts