Poze koje treba isprobati s 20, 30, 40, 50 i 60 godina

Svako desetljeće sa sobom donosi nove seksualne izazove, pa evo što vam stručnjaci predlažu.

Od misionarske do poze 69, svako doba nosi svoju omiljenu ili najidealniju pozu u seksu.

Kad ste u 20-ima

U ovom životnom dobu, vjerovatno vam bolovi u leđima, kostima i zglobovima ne predstavljaju problem. A to znači da se možete poigrati kako želite. Pripazite na preuranjenu ejakulaciju, pa izbjegavajte misionarsku i “doggy style”. To su poze u koje mogu uzrokovati preuranjenu ejakulaciju zbog dublje penetracije.

Ako vam je to problem isprobajte pozu gdje je žena gore, a muškarac leži, kako bi ona kontrolirala brzinu, dubinu penetracije i “odgodila” orgazam. Stajaća kaubojka još je jedna dobra poza, samo što biste trebali biti u formi kako bi muškarac mogao uzeti ženu u ruke s nogama oko njegovog struka. Možete se i nasloniti na zid ili stol.

U 30-im godinama

U ovim godinama nema potrebe za usporavanjem tempa. Isprobajte “doggy” s malim pomakom. Ako želite izbjeći ozlijede neka muškarac stoji, a žena neka se koljenima nasloni na kauč, a rukama na naslon.

U 40-im godinama

U ovom životom desetljeću već smo dovoljno sigurni u svom tijelu i to je najbolje vrijeme za isprobavanje novih poza i učvršćivanjem veze s partnerom. Dodatni plus je što ćete u ovim godinama vjerovatno imati i jače erekcije, ali možda će trebati malo više da do erekcije dođe. Zato predigra igra važnu ulogu.

“Potrošite” malo više vremena na nju. Isprobajte pozu “69”. Oralni seks neka vam bude najvažniji. Zbog toga je ova poza tu. Neka jedna osoba legne, a druga neka bude iznad nje tako da genitalije budu iznad ili ispod glave.

Žene u ovim godinama mogu osjetiti vaginalnu suhoću, pa malo dodatno oralnog seksa nikome neće iti na odmet. A kako se oboje stimulirate u isto vrijeme, ovo je win-win situacija.

Isprobajte i sjedeću pozu gdje ste oboje okrenuti jedno prema drugome i sjedite.

U 50-im godinama

U ovim godinama erektilna disfunkcija je čest problem. Istraživanja pokazuju da trećina muškaraca između 50 i 64 godine ima taj problem. Ovdje su najbolje sve pozicije u kojima je muškarac gore kako bi sva krv došla do penisa i učvrstila erekciju.

“Čvrsta misionarska” poza je dobar odabir. Muškarac je gore, a žena svoje noge omota oko njegovog struka i čvrsto stisne. Još jedna dobra stvar je jutarnji seks, jer je tada erekcija najsnažnija.

“Obrnuta kaubojka”

Ovo je dobra pozicija za one s visokim pritiskom jer žena je gore i obavlja svu fizičku aktivnost, a okrenuta je leđima. Kako muškarac u ovom slučaju minimalno “radi”, krv će otići u penis, a ne u druge dijelove tijela pa se smanjuju problemi s erektilnom disfunkcijom.

U 60-im godinama

Tu bi trebali paziti na tijelo. Udobne poze će smanjiti rizik od ozlijede. Ako imate problema s bolovima u leđima, artritisom i drugim, vjerovatno imate problema s nekim pokretima. Mogući su i problemi s održavanjem erekcije. Pokušajte s “mekanom penetracijom”. Penetrirajte s penisom koji još nije u potpunoj erekciji. Koristite lubrikant. Isprobajte pozu u kojoj oba partnera leže. Žena je okrenuta leđima prema muškarcu.

Related posts