Potpisani memorandumi o saradnji: Prvi korak ka osnivanju studentske unije na nivou BiH

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, Unija studenata Univerziteta u Bihaću i Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu potpisali su danas memorandume o saradnji.

Predsjednici ovih studentskih organizacija Merim Serdarević, Enis Čelebić i Ismail Ćidić naglasili su da je ovo prvi korak ka skorom ujedinjenju studenata na nivou Bosne i Hercegovine.

– Insistiramo i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije krenu s izgradnjom boljih puteva i povezu Bosansku Krajinu sa Sarajevom i unutrašnjošću države, kako bismo imali priliku da se još bolje međusobno povezujemo – rekao je Serdarević.

– Drago mi je što smo se danas kao predstavnici studentskih unija/parlamenata sa visokoškolskih ustanova sastali i potpisali naše memorandume o saradnji koji će uveliko osnažiti naše veze i promovirati iskrene interese o ujedinjenju svih mladih ljudi, a posebno studentske populacije – rekao je Čelebić.

Ćidić je naglasio da je osnivanje Studentske unije na nivou Bosne i Hercegovine ključno kako bi se ojačali studentski kapaciteti i realizirali njihovi potencijali.

– Na tome predano radimo – rekao je Ćidić.

Najavljen je i inicijativni sastanak predsjednika svih univerzitetskih studentskih organizacija, koji će se održati u Mostaru 9. novembra.

Related posts