Posvetio se religiji u zatvoru: El Chapo moli vlasti da mu ispune neobičnu želju

Jedan od najvećih narko-dilera svih vremena El Chapo se u zatvoru posvetio religiji.

Advokat šezdesetogodišnjeg Joaquína Guzmana, poznatijeg kao El Chapo, izjavio je da njegov klijent želi da ga posjeti “religiozna osoba koja govori njegov jezik, radije nego strani”.

El Chapo je dobio spisak crkvenih lica kako bi što bolje odabrao osobu sa kojom će razgovarati, a naručena mu je i Biblija.

Jedan od najvećih narko-dilera se nalazi u Metropolitan zatvoru na Manhattan, a njegov advokat se mjesecima žali na uslove u kojima boravi.

Kako kaže, posljednjih devet mjeseci je bilo izolovan, a njegova supruga nije mogla da ga posjećuje. Jedino ko je nakratko uspio da ga vidi bila je njegova sestra, ali je njena viza već u slijedećem navratu bila poništena, prenosi B92.

Nadležni u zatvoru kažu da su mu dozvoljeni pozivi sa bliskim članovima porodice čija imena i brojeve telefona imaju i vlasti, a Guzman je bio taj koji je odbio da im da listu bliskih osoba sa kojima želi da komunicira.

Mjesečno obavi dva petnaestominutna ili jedan tridesetominutni poziv.

Nedavno je predloženo i da se Guzman sastaje sa advokatima u prostoriji koja nema pleksiglas, ali sudija Brian Cogan još uvijek mora da razmotri tu ideju.

Related posts