POSLE JOŠ JEDNOG PORAZA PARTIZANA U EVROKUPU Trinkijeri nema tim za Evropu

Partizan je posle tri pobede, spojio tri poraza. Poslednji protiv Valensije učinio je da prolazak u drugu fazu Evrokupa bude sveden na domen teorije čak i ako pobedi u Vilerbanu i sa šest i više poena razlike Turk Telekom. Ima li Trinkijeri tim za drugo po redu evropsko takmičenje, znaćemo posle reprezentativne pauze, ali za sada nema.

Italijanski stručnjak digao je odbranu Partizana koja je njegovim dolaskom čvršća za 15 poena manje, ali boljke sa praznim minutama, ofanzivnim skokom rivala, organizaciom igre i čovekom sa sigurnim poenima spolja, nije, a pitanje je može li bez doselekcije. Braun i Aranitović su “sklonjeni”, Veličkoviću je dat rok da se spremi, ali za nešto više, dok ostali dele minute i uloge.

Kratki smo, mladi smo, nedostaje nam jedan bek, to znači malo napada, malo kreacije. Ništa što se dešava nije iznenađenje. Najgora stvar koju bih napravio je ako bih pratio mišljenja novinara. Valensija je daleko iskusnija, imaju igrače koji su nastupali u Evroligu, Ebrokupu, godinama. Pravili smo greške, velike, ali samo igramo, nemamo vremena da treniramo. Ovako nešto sam i očekivao. Voleo bih da napravimo po pet grešaka manje po četvrtini – poručio je Trinkijeri.

Partizan nema lidera, pogotovo kada Zagorac ne igra, a povrede su ostavile traga. Nema čoveka koji će “podići ručnu” kada kola krenu nizbrodo, ili izmisliti poene, kada protivnik stegne odbranu poput Zenita i Valensije. Partizan ima problem sa “mekanim” mladim strancima, na dve najosetljivije pozicije, pleja i petice, ali navijači moraju imati strpljenja, kao i svi u klubu za ideje Trinkijerija, za rad na duge staze. Sve ostalo bilo bi pogubno. Biće još poraza, ali nema ko ih nije imao na početku rada, još kada u novembru preuzme ekipu koju nije selektirao. Naravno to ne amnestira one koji su sastavljali tim, jer ovo je posle Dzikića i Čanka, treći trener koji čeka leto pa da postavi svoj koncept i tim, koga čeka doselekcija već sada.

Nije to pitanje za mene. Nama sigurno treba nešto, ali za sada smo ovde i ovako ćemo igrati. Bićemo bolji, a mislim da nismo bili bolji, ali nije nikada sve predvidljivo i ravno. Mislim da smo odigrali dve super utakmice, protiv Zenita i Budućnosti, a trebalo da odigramo loše protiv Valensije, a da dobijemo. Promašili smo mnogo šuteva da bismo pobedili. Ova ekipa će uvek grešiti, ali mora da ima više stabilnosti, da se igra kroz greške – poručio je Andrea na temu o pojačanjima.

U najtežem trenutku, Partizan sutra od 17 sati , dodouše pred svojim navijačima, čeka najbolji tim ABA, Crvenu zvezdu, u večitom derbiju:

– Ovo je jako specifična sredina i jedna stvar koju neću nikada ni pomisliti da može da se desi jeste da igrači sa ovim dresom nisu motivisani. Sve drugo su priče. Možemo grešiti, gubiti, ali ne da ne budemo motivisani. Ovo nije sredina gde se to toleriše – rekao je trener Partizana.

Rezultati:

Zenit – Trento 99:102
Partizan – Valensija 61:69
Turk Telekom – Asvel 78:83

sport.blic.rs

Related posts