Pomogla ljubavniku da opljačka i ubije njenog strica

Snežana Ilkić (29) iz Vrdnika uhapšena je zbog sumnje da je saučesnik u ubistvu njenog strica Mlađe Ilkića (76). Ona je, navodno, pomogla u pljački i ubistvu ljubavniku Slobodanu Sladojeviću zbog prijetnji da će joj ubiti dijete.

Ilkića je prošle nedjelje vezao i jastukom ugušio njen momak Slobodan Sladojević (27) iz Sremske Mitrovice, inače zaposlen u firmi za osiguranje, koji je također priveden.

Pretpostavlja se da je motiv zločina bilo uvjerenje Sladojevića da starac ima mnogo novca. Ispostavilo se da su čovjeka ubili zbog tričavih 30.000 dinara (oko 475 KM), koje su podijelili.

– Njen otac i ubijeni bila su braća po ocu. Živi u Vrdniku sa majkom i sinom, a zarađivala je tako što je povremeno održavala kuće mještanima. Bila je u vezi sa osumnjičenim Sladojevićem. On joj je prijetio da će nauditi njoj i dječaku ako mu ne pomogne da opljačka njenog strica, za koga je načuo da ima novca – saznaje Blic od izvora bliskih istrazi.
U srijedu, 5. aprila, našao se sa Snežanom, kojoj je rekao da ponese uže. Otišli su do kuće Mlađe Ilkića, u kojoj je Snežanin sin inače proveo dosta vremena igrajući se. Sladojević je provalio vrata i Ilkića vezao užetom. Starca, koji je bio slabije pokretan poslije moždanog udara, stavio je na krevet, prekrio mu glavu jastukom i jorganom, a zatim ga sa krevetom okrenuo naopačke i ugušio ga.

– Bratična žrtve je na kapiji čuvala stražu. Kada je osumnjičeni ugušio Ilkića, izvršio je premetačinu u kući, uzeo novac, navodno je bilo 30.000 dinara, i dio bukvalno stavio u ruke svoje partnerice – dodaje izvor Blica.
Snežana je, navodno, tek sutradan saznala da je njen stric ubijen. Poslije uviđaja otišla je u stričevu kuću da pomogne rođacima da je srede.

– Iskoristila je njihov momenat nepažnje i novac koji je njen bivši ljubavnik ukrao stavila u kuću. Odglumila je da je našla pare i svežanj novčanica dala stričevoj kćerki. Navodno, grizla ju je savjest – napominje izvor.
Prema saznanjima Blica, Snežana Ilkić i Slobodan Sladojević bili su u emotivnoj vezi, koja je prekinuta prošle godine nakon što mu je ona pozajmljivala novac, i to ukupno 700 eura. Sladojević je obećavao da će joj vratiti, ali nije.

– Kada bi zatražila svoje pare, on je počinjao da prijeti i njoj i njenom sinu. Pomirila se sa gubitkom para, ali je prekinula tu vezu. Bar se nadala tome, ali njen bivši ljubavnik nije bio istog mišljenja – konstatuje izvor.
Snežaninoj majci Mileni u oktobru prošle godine iz kuće je ukradeno 1.000 eura koje je dobila poslije prodaje oranice. Prilikom krađe, lopov je isprevrtao sve stvari u kući. Snežana je posumnjala da iza krađe stoji njen tada već bivši ljubavnik, ali je odbila da ga prijavi kao mogućeg lopova.

Poslije smrti strica, Snežana je pričala za medije.

– Kada je njegov sin došao, vidio je razvaljenu bravu. Pomislio je da mu je otac u komšiluku pa su krenuli u potragu za njim. Nažalost, pronađen je vezan žicom i na njega je bio bačen krevet – izjavila je tada Snežana.

Related posts