Policiji se pohvalio da je vozio 338 km/h

Austrijska policija imala je zanimljiv posao na autoputu A1 između gradova Melk i Amsteten. Kako prenosi “Auto Bild”, uhapšen je vozač koji je sa Porscheom 911 GT3 vozio čak 338 km/h.

Tako je bar on rekao organima reda koji su ga nakon nekoliko dojava zabrinutih vozača na utoputu zaustavili tek uz pomoć blokade puta.

Neimenovani 34-godišnji vozač kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu, a policajcima koji su ga zaustavili odmah se hvalio da je vozio 338 km/h!

Da li je to istina, teško je znati, ali prema fabričkim podacima maksimalna brzina 911 GT3 je oko 320 km/h.

Zašto je ovaj “gospodin” tako divljao na javnom putu? Rekao je policiji da je morao da “odmah” bude na drugom mjestu.

Nema informacija da li je bio pijan ili pod uticajem narkotika, ali u svakom slučaju njegove tvrdnje o brzini treba uzeti s rezervom.

Moguće je da je njegov Porsche bio modifikovan, ali je morao imati značajnu “injekciju” snage, na već postojećih 500 KS, da bi dostigao pomenutu brzinu.

U svakom slučaju, s obzirom da u Austriji nije dozvoljena neograničena brzina na autoputevima, kao na nekim dijelovima njemačkog Autobana, pomenutog vozača očekuju ogromne kazne.

Bez obzira da li je njegov Porsche vrijedan 150.000 evra, ili ga je samo “pozajmio”, novčana kazna od nekoliko hiljada evra će mu sigurno biti najmanji problem.

(B92)

Related posts