Počela izgradnja zgrade BH Telecoma u Bihaću

Danas je počela izgradnja nove zgrade BH Telecoma i adaptacija postojeće zgrade u Hadžiabdića mahali u Bihaću.
-U okviru ovog projekta dobićemo novo prodajno i naplatno mjesto, a svim stanovnicima koji gravitiraju ovom djelu grada Bihaća ponudićemo bolju i kvalitetniju uslugu- kazao je Damir Midžić, direktor BH Telecom direkcije u Bihaću.
Radovi će trajati dvije godine a poslove je dobila grupa lokalnih firmi u konzorciju koju predvodi firma “Graditelj”, zatim BP Čavkunović Vestal, Zijo i Sin i drugi. Vrijednost investicije je 6 miliona KM. Gradu Bihaću BH Telecom također je uplatio 320.00 KM na ime dozvola i taksi, a benefit nosi i izvođenje radova.
-Mi ćemo se boriti za svaku investiciju u našem kantonu, kao što smo to činili i do sada. Naravno, dobro je da državne kompanije aktivnije ulažu svoja sredstva u USK, ali je za nas još važnije što je Konzorcij domaćih firmi dobio posao. Radnici u našem kantonu zaradiće svoje plaće, a lokalne firme će jačati svoje kapacitete. Ovo je pozitivan trend i poziv drugim državnim kompanijama da ulažu u svoju infrastrukturu, kazao je Šemsudin Dedić, Federalni ministar.

Related posts