Petnaestogodišnjak iz Bihaća poslao sjajnu poruku političarima u BiH

Iz dana u dan se suočavamo s mržnjom našeg naroda. Kada kažem “našeg”,to podrazumijeva na sve tri nacije (i manjine) koje žive u Bosni i Hercegovini.

Uskoro će izbori, pa se svaka stranka priprema za “svoj” dan. Kreativci smišljaju razne parole tipa: “U jedinstvu je snaga!”, “Zajedno smo jači!”,”Korak ispred svih!” i dr. Nažalost te parole ostaju na papiru, jer ni sami političari ne poštuju te parole.

Kada bi bar neko primjenio te parole. Dvije suparničke stranke u biti imaju isti moto, ali ga se ne pridržavaju (“U jedinstvu je snaga!”,”Zajedno smo jači!”). Našem narodu nedostaje jedinstva. Naš narod je vjekovima vodio miran suživot.

Bio je primjer tog suživota. Tri religije,tri naroda su bili jedno,vjerujem da i opet mogu biti. Narod može zajedno, ali ih političari uvijek zavade. Mi to ne smijemo dopustiti. Mi ne smijemo dopustiti da šačica ljudi uništava naš narod i državu.

Mi možemo (moramo) ujedinjeni urediti stanje u našoj državi.Moramo okupiti mlade,obrazovane,s tručne i perspektivne ljude koji će svojim znanjem znati rješiti probleme u Bosni i Hercegovini. Samo tako,samo ujedinjenim snagama možemo ovu zemlju odvesti u bolje sutra…”

(Izvor: Bhdijaspora.net)

Related posts