OV Velika Kladuša: Načelnik nije nabavio sanitet za Dom zdravlja, ali je zato uhljebio svoju ljubavnicu!

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša vijećnica Refika Purić, koja inače čini većinu sa Laburistima u Općinskom vijeću iskoristila je govornicu kako bi napadala, omaložavala i vrijeđala građanku koja nema nikakve veze sa onim čime bi se velikokladuški vijećnici trebali da bave, posebno oni koji čine većinu i uveliko odlučuju o sudbini stanovnika Velike Kladuše.

Naime, dotična vijećnica se u svom izlaganju dotakla Doma zdravlja u kojem je uposlenica, a ujedno i predsjednica upravnog odbora Doma zdravlja zahvaljujući koaliciji SDA-Laburisti na nivou USK.

Ništa ne bi bilo sporno da dotična u svom izlaganju ničim izazvana nije izvrijeđala građanku koja nema nikakve veze sa Domom zdravlja, riječima kako pretprošli načelnik nije nabavio sanitet za Dom zdravlja ali da je zato uhljebio svoju ljubavnicu na platnu listu, piše lokalni portal vkportal.

Naime radi se o sadašnjoj supruzi pretprošlog načelnika Admila Mulalića, Esmi Kekić, rođenoj Kladušanki, koja je u proteklom ratu sa 24 godine ostala udovica i samohrana majka, koja već 15 godina radi u Gradskoj apoteci. Kao samohrana majka koja je ostala udovica kada joj je muž poginuo u Abdićevoj vojsci, bez ikakvih primanja borila se kroz život kako bi svome sinu pružila sve ono što bi jedno dijete trebalo da ima i na tom putu je i uspjela.

Esma navodi, kako ovo nije prvi put da Refika Purić bez ikakvih razloga je napada, omaložava, odnosno zlostavlja, jer njena tortura nad njom traje 14 godina. Koliko daleko pomenuta vijećnica je spremna da ide govore i Esmini navodi kako se dotična pobrinula da skine njezinog sina sa liste stipendista kako isti ne bi primao stipendiju od Općine Velika Kladuša, iako je njezin sin bio 75 na rang listi da bi nakon toga jednostavno bio izbrisan, navodi ovaj portal.

Esmin sin je sa 16 godina debitirao na golu reprezentacije Bosne i Hercegovine, te u roku završio studij i magisterij u Sarajevu, bez stipendije.

Esma navodi kako je prosto nevjerovatno da takva osoba obnaša dužnosti koje obnaša i način na kojih ih obnaša.

Esma je na svom profilu objavila i određene dokumente koje sadrže izjave pacijenata o radu Refike Purić kao doktorice u Domu zdravlja Velika Kladuša, a ono što se ističe jeste objavljena kopija diplome Refike Purić i prijave na konkurs iz 1997. godine kada je Refika Purić primljena na mjesto doktorice opće medicine u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Naime u ovim dokumentima je jasno vidljivo kako je Refika Purić u svojoj prijavi na konkurs navela kako je završila medicinski fakultet u Sarajevu 1992. godine, dok na njezinoj diplomi piše kako je ista završila fakultet u aprilu, 1997. godine, što je po navodima Esme Kekić u krajnju ruku i više nego sumnjivo.

Esma također navodi kako je u više navrata razgovarala sa Refikom Purić i tražila od nje da je ostavi na miru, te da je u zadnjem razgovoru dotična obećala da je više neće napadati, što očigledno nije slučaj.

Related posts