Otkrivene plate selektora reprezentacija koje će na Mundijal, najplaćeniji Joachim Löw

Totalsportek.com je portal koji prati sportske događaje, poslovnu stranu sportske industrije i dubinske analize, a u posljednjem istraživanju otkrili su koliko zarađuju selektori reprezentacija koje su se plasirale na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Najplaćeniji selektor prema navodima tog izvora je Joachim Löw koji vodi njemačku selekciju, a njegova godišnja primanja iznose 3,85 miliona eura.

Brazilski selektor Tite je drugoplasirani u tom poretku s platom od 3,5 miliona eura, koliko prima i Didier Deschamps na klupi Francuske.

Julen Lopetegui Španiju vodi za godišnju naknadu od tri miliona eura, a ruski selektor Stanislav Cherchesov zarađuje 2,6 miliona eura godišnje.

Najslabije plaćen selektor je Aliou Cisse koji je nedavno predvodio svoj Senegal u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine. On zarađuje 200.000 eura godišnje.

Bh. legenda Vahid Halilhodžić zarađuje godišnje milion eura trenirajući Japan, a drugi stručnjak iz BiH Vladimir Petković predvodi Švicarsku za 850.000 eura godišnje.

Zlatko Dalić zarađuje malo više od pola miliona eura godišnje vodeći selekciju Hrvatske, dok za platu od 300.000 eura godišnje Mladen Krstajić predvodi Srbiju.

Related posts