Otkriven novi načini širenja koronavirusa: U karantenu se stavlja još jedan grad

Stručnjaci iz bolnice Renminbi sveučilišta Wuhan i instituta za virologiju u tom gradu objavili su svoje otkriće nakon što su proučili uzorke stolice i rektalne brisove pacijenta, prenijela je agencija

Novi soj koronavirusa u Kini mogao bi se širiti s jedne na drugu osobu probavnim sustavom, prenijela je u nedjelju kineska novinska agencija Xinhua pozivajući se na kineske medicinske izvore.

Stručnjaci iz bolnice Renminbi sveučilišta Wuhan i instituta za virologiju u tom gradu objavili su svoje otkriće nakon što su proučili uzorke stolice i rektalne brisove pacijenta, prenijela je agencija.

VEZANI TEKSTOVI

Prema Xinhui mnogi pacijenti zaraženi koronavirusom patili su samo od proljeva, a ne od klasičnih simptoma poput vrućice.

Proljevi čine fekalno-oralni put prijenosa virusa vjerojatnijim, posebno ako ne postoji odgovarajuća sanitarna infrastruktura i uvriježene higijenske navike poput temeljitog pranja ruku.

U nekim dijelovima Kine uobičajeni su javni čučavci.

Kineske vlasti u nedjelju su objavile da se u karantenu stavlja devetomilijunski grad Wenzhou, prvi izvan pokrajine Hubei u kojoj je počela epidemija koronavirusa.

Mjere uključuju zatvaranje prometnica i ograničenja kretanja stanovnika grada.

Svaka dva dana iz kuće će smjeti izaći samo jedan član obitelji kako bi nabavio potrepštine.

U pokrajini Hubei u karanteni je 14 gradova.

Related posts