Otkrivaju se detalji napada u Njemačkoj: Napadač se nedavno pokušao ubiti

Prema dosad poznatim informacijama poginulo je dvoje ljudi, a ne troje kako je dosad bilo objavljivano, broj povrijeđenih nije poznat, brojke se kreću od 20 do 50, poznato je da je šest osoba teško povriješeno.

Jedna žrtva ima slomljenu ruku i mora na operaciju, dvije se nalaze na jedinici intenzivne njege, izjavio je glasnogovornik lokalne bolnice ne navodeći što je s preostale tri teško ozlijeđene osobe. Zamolio je građane da doniraju krv, prenosi Index.

Treća mrtva osoba je napadač. Kako saznaju njemački mediji on nije povezan s terorističkim organizacijama već je navodno psihički poremećena osoba.

Radi se o 48-godišnjem Jensu R. koji je živio u Muensteru i to samo dva kilometra dalje od mjesta zločina. Rođen je 1. maja 1969. godine u Olsbergu. Süddeutsche Zeitung doznaje kako je poznato da se napadač 2014. i 2016. godine liječio zbog psihičkih problema.

Spiegel piše kako je radio kao industrijski dizajner te kako dosad nije bio kazneno gonjen.

ZDF javlja kako se napadač nedavno pokušao ubiti. Bio je povezan s radikalnim desničarskim grupama.

Mediji pišu i kako je policija u stanu napadača pronašla eksploziv te kako se pretpostavlja da je planirao zločin.

Ne zna se zašto

Potpuno je nejasno što je nagnalo ovog njemačkog državljanina da počini ovaj zločin.

Informacije prema kojima je pucao u ljude nisu potvrđene, kao ni informacije da su iz kombija netom prije nego se zaletio u ljude, iskočile dvije osobe.

Muenster, grad s 300.000 stanovnika, je jedan od glavnih univerzitetskih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata. U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove.

Related posts