Osipanje članstva u bužimskom SBB-u nakon što su u stranku pristupili bivši kadrovi SDA

Nakon što je jučer predstavljeno novo rukovodstvo SBB-a Bužim kojeg mahom čine donedavni članovi SDA, većina dosadašnjeg članstva SBB-a u Bužimu istupila je iz ove stranke, potvrdio je za Klix.ba Izudin Bosnić, doskorašnji predsjednik OO SBB Bužim.

Kompletan Općinski odbor SBB Bužim zajedno sa općinskom vijećnicom Indirom Bosnić i više od 100 aktivnih članova napustili su ovu stranku nakon što je imenovano novo Povjereništvo u ovoj općinskoj organizaciji. Na čelu Povjereništva u Bužimu nalazi se Agan Bunić, nekadašnji načelnik ove općine i dugogodišnji prvi čovjek bužimske SDA. Bunić je prije nekoliko dana zajedno četiri vijećnika SDA prešao u SBB.

“Mi smo jedina općinska organizacija koja je na posljednjim izborima udvostručila rezultat upravo zbog toga što nismo bili u koaliciji s tim ljudima. Mi smo Agana Bunića pobijedili na posljednjim izborima za poziciju općinskog načelnika potukavši ga do nogu i ne možemo prihvatiti da nam on bude vođa tima. Narod Bužima njemu nije dao povjerenje, pa kako ćemo mu onda mi dati”, kazao nam je Izudin Bosnić, donedavni predsjednik OO SBB Bužim.

On je istakao da se iz stranke do sada ispisalo više od stotinu članova, a ispisnicu su potpisala i tri člana novog Povjereništva budući da su stavljeni na spisak Povjereništva, iako ih prethodno niko nije kontaktirao.

Nezadovoljstvo u OO SBB Bužim, prema Bosnićevim riječima, traje duže vrijeme, a uvođenje Povjereništva bilo je samo kulminacija.

“Ja nisam mogao prihvatiti da dajem podršku Vladi USK jer parlamentarnu većinu na kantonu čine laburisti Fikreta Abdića, dok u istom vremenu u našem općinskom odboru sjede najvrjedniji sinovi ove države, od ratnih komandanata, RVI i djece poginulih boraca. Mi smo izglasali Zaključak da se protivimo saradnji sa laburistima i uputili ga KO SBB, kako bi ga oni proslijedili na očitovanje centrali stranke. Nismo nikad dobili povratnu informaciju”, objasnio je Bosnić.

Related posts