Opasne prevarantice ''aktivne'' na području Prijedora

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih osoba koje nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge, da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

Kako piše u saopćenju PU Doboj, policijskoj stanici Kozarska Dubica jučer je oko 13,45 časova, prijavljeno je da su istog dana, u mjesto Brekinja, opština Kozarska Dubica, u dvorište porodične kuće osobe N.M. iz Brekinje, došle dvije nepoznate ženske osobe, te su tom prilikom oštećenoj ponudile novac u iznosu od 200,00 KM, u zamjenu za 300,00 HR K (kuna).

Nakon navedenog, jedna ženska osoba, ostala je u dvorištu te je razgovarala sa oštećenom, dok je druga ženska osoba, iskoristila loše zdravstveno stanje oštećene, ušla u unutrašnjost kuće, kom prilikom je u prostoriji spavaće sobe pronašla i otuđila novac u iznosu od 700,00 KM, čime je počinjeno krivično djelo Krađa.

S obzirom na to da su na području Policijske uprave Prijedor, evidentirana ova krivična djela, gdje su tom prilikom nepoznata lica koristeći nepažnju vlasnika, otuđivala novac i druge vrijednosti, Policijska uprava Prijedor, još jednom apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica.

/N1

Related posts