Ona je najplaćenija pjevačica u muzičkoj industriji

Forbs je objavio listu najbolje plaćenih žena u muzičkoj industriji za 2018. godinu, a ubjedljivo prvo mjesto zauzela je pjevačica Keti Peri.

Tako je 34-godišnja američka zvijezda Keti Peri ove godine uspjela da skine sa trona Bijonse koja je prošle godine bila na samom vrhu.

Keti je ove godine uspjela da zaradi čak 83 miliona dolara, a uvećanju njenog bogatstva u velikoj mjeri doprinijela je muzička turneja Witness:The Tour.

Pjevačica je navodno za samo jedan nastup u okviru turneje uspjela da zaradi milion dolara. Osim toga, Keti je imala ulogu sudije u Američkom idolu što joj je donijelo dodatnih 20 miliona.

Na drugom mjestu slijedi Tejlor Svift sa zaradom u visini od 80 miliona dolara, a očekivalo se da će upravo ona osvojiti ovu titlu ove godine.

Međutim, pretpostavlja se da nije ostvarila ovaj uspjeh jer je njena turneja Reputation Stadium bila poslije perioda kada je Forbs bilježio cifre.

Odmah poslije Tejlor je pop diva Bijonse, koja je ove godine uspjela da svoje bogatstvo uveća za 60 miliona dolara.

Iako je Bej imala velike obaveze oko porodice, ona je imala fantastične poslovne uspjehe prethodnih mjeseci, poput nezaboravnog nastupa na Koačeli, ali i objavljivanja zajedničkog albuma sa suprugom Džej-Zijem u junu mjesecu.

U prvih pet se nalaze pjevačica Pink (52 miliona) i Lejdi Gaga (50 miliona), a zatim po visini zarade slijede zvijezde: Dženifer Lopez (47 miliona), Rijana (37,5 miliona), Helena Fišer (32 miliona), Selin Dijon (31 milion), i Britni Spirs (30 miliona).

nezavisne.com

Related posts