Odlazi li SDP Bihaća u opoziciju nakon jučer održane sjednice Gradskog vijeća Bihać?

Jučer održanu sjednicu Gradskog vijeća Bihać obilježio je sukob gradonačelnika Fazlić Šuhreta (GS) i vijećnika SDP-a Bihać, koji zajedno sa Građanskom strankom, Demokratskom frontom i ASDA čine većinu u Gradskom vijeću Bihać.

Sportskim žargonom rečeno gradonačelnik je sa pobjedom od 3:0 deklasirao vijećnike SDP Bihaća, koji su jučer po prvi put napustili vijećnicu pognutih glava, piše uskdanas.ba.

Prvi je u napad krenuo gradonačelnik prozivajući SDP Bihaća zbog njihove nedavne press konferencije na kojoj su iznijeli podatak da preko 2.500 rasvjetnih tijela u Bihaću ne radi i da se Bihać nalazi u potpunom mraku, nazivajući rukovodstvo SDP-a lažovima, koji iznose lažne informacije, piše isti izvor.

Nisu očekivali ovako žestoku reakciju i kritiku od strane gradonačelnika, pa je vijećnike SDP Bihaća pokosila druga informacija a to je da bez obzira na mišljenje većine stanovnika MZ Centar i protivljenje SDP Bihaća, gradonačelnik slaže novu matematiku da riješi većinu potrebnu za nastavak avanture zvana izgradnja BBI galerije Bihać.

Podsjetimo, u petak je održan zbor građana, na kojem su mještani rekli NE ovoj izgradnji.

Kao šlag na kraju i jasnu poruku SDPu Bihać da Gradonačelnik više ne računa na njihovu podršku jeste odbijanje rezultata na nedavno provedenim izborima u mjesnim zajednicama odnosno ponavljanje istih u MZ Jezero-Privilica i MZ Ozimice 1 a gdje su većinu u istim, prema neformalnim rezultatima, osvojili upravo predstavnici SDP-a Bihać.

Rezime jučerašnjeg vijeća, gradonačelnik Fazlić 3, SDP Bihać 0., završava svoju analizu uskdanas.ba.

Related posts