Odata počast Selmi i Editi ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu

Nekoliko stotina građana, kolega i prijatelja okupilo se ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, na mjestu gdje su prije pola godine tragično stradale studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna, Selma Agić (21) i Edita Malkoč (20).

Na mjestu pogibije dvije studentice rodbina, kolege i prijatelji položili su cvijeće, kao i danas popodne, i odali počast.

“Večeras smo se okupili ovdje da bi obilježili šest mjeseci od stradanja Selme i Edite koje su došle ovdje da bi našle bolji život, ali nažalost tu im je život prekinut. Suđenje traje i mi ćemo dolaziti redovno na suđenje i pratiti šta se dešava”, rekao je Amir Agić, otac, otac nastradale Selme Agić.
Enesa Kekić, sestra nastradale Edite Malkoč, rekla je da će pratiti svako naredno ročište i suđenje.

“Na prvom nismo bili iz normalnih i logičnih razloga, to bi bilo previše stresno za nas kao porodice. Na drugom smo bili ali je odgođeno, a najavljujemo svoj dolazak na svako sljedeće ročište”, rekla je Kekić.

Podsjećamo, Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna stradale su 10. oktobra prošle godine kada ih je na pješačkom prijelazu, prolazeći kroz crveno svjetlo, automobilom usmrtio Sanjin Sefić. Selma je poginula oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je Edita preminula u bolnici nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase.

Related posts