O bh. napadaču bruji region: Bilo mi je teže "zabiti" škaricama nego Ronaldu

Neki bi rekli copy-paste Ronaldovog gola protiv Juventusa, ali čitaoci portala SportSport.ba u našoj jučerašnjoj anketi su sa 80 posto glasova odlučili da je pogodak napadača Orašja čak i ljepši.

Zbog ovog nevjerovatnog gola, koji dokazuje da se u Bosni i Hercegovini ne plaća džaba ulaznica za utakmicu jer se ima šta vidjeti, kontaktirali smo tvorca remek djela. Vidović je u razgovoru za SportSport.ba između ostalog rekao da je njemu bilo teže postići pogodak nego Ronaldu. Ali, prvo smo se osvrnuli na samu utakmicu.

“Jučerašnju utakmicu smo otvorili jako dobro. Poveli smo na samom početku i to nam je olakšalo posao. Kasnije smo postigli još jedan gol koji je gostima poljuljao samopouzdanje i držali smo konce u svojim rukama te postigli i treći gol koji je vjerovatno zaključio utakmicu”, započeo je Vidović, pa smo brže-bolje prešli na komentar gola:

“Gol? Kako ću vam reći…postignut je na prekrasan centaršut i osjetio sam u tom trenutku da mogu postići gol škaricama. Tako se potrefilo da postignem gol baš kao Ronalodov od preksinoć protiv Juventusa. Mislim da je moj gol pao iz teže situacije. Ronaldo je dobio loptu tačno gdje je stajao, a ja sam se vraćao prema lopti. Moj gol je postignut sa 13 ili 14, a njegov sa sedam ili osam metara”.

Dotakli smo se i nastavka Prve lige Federacije BiH. Orašje se trenutno nalazi na 3. poziciji sa samo dva boda zaostatka za vodećom Zvijezdom, a do kraja prvenstva dočekuje sve najveće rivale. Vidović smatra da se njegov tim može plasirati u Premijer ligu.

“Imamo šansu da se plasiramo u Premijer ligu. Sada idemo u Konjic gdje ćemo biti pod velikim pritiskom. Imamo kasnije tri teške domaće utakmice gdje će se lomiti Prva liga. Kada je u pitanju suđenje, mogu reći da je sve bolje i bolje. Idemo na veći nivo kao liga, tako mi se čini. Vidi se iz kola u kolo da suci više ne rade to što su prije radili, to mi je veoma drago jer su ekipe te koje odlučuju o pobjedniku na terenu, baš kako bi i trebalo biti”, rekao je Vidović na kraju razgovora.

Nadamo se da će njegov pogodak protiv Čapljine doprijeti do što većeg broja ljudi kako bi se vidjelo da postoji kvalitet i u Bosni i Hercegovini, ali i da Ronaldo definitivno nije jedini koji je u stanju to učiniti.

Related posts