Nožem napao školarke u Japanu, ubio curicu, muškarca i sebe. 18 ljudi ozlijeđeno

JEDNA osnovnoškolka poginula je u napadu nožem koji se dogodio u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u predgrađu Tokija.

Od samoranjavanja je preminuo i napadač čiji motiv za ovaj bezobzirni čin nasilja još nije poznat. Muškarac koji je napao djecu na stanici je preminuo od uboda u vrat. Ubo se nožem u vrat četiri puta.

Ubijena djevojčica imala je 12 godina, javljaju BBC i CNN.

18 ozlijeđenih, među njima 16 školarki

U napadu je 18 osoba ozlijeđeno, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu. BBC javlja kako je od 18 ozlijeđenih, 16 školarki. Guardian javlja kako sve ozlijeđene djevojčicE imaju između šest i sedam godina.

BBC dodaje kako je uz djevojčicu, od ozljeda preminuo i jedan muškarac u dobi od 39 godina.

Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenima je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice “koje su zadobile ozljede glave i vrata”, otkrio je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.

Svjedok napada: Vidio sam čovjeka kako krvari…

BBC prenosi kako je vozač busa za NHK rekao kako je muškarac prišao autobusnoj stanici na kojoj su učenice čekale bus koji je vozio u obližnju privatnu Caritasovu školu.

Muškarac je tada počeo ubadati djecu na stanici a potom je ušao u bus i nastavio ubadati nožem djecu u busu.

“Vidio sam čovjeka kako krvari kraj autobusne stanice”, ispričao je jedan od svjedoka za BBC.

“Vidio sam djecu iz osnovne škole kako leže na podu….ovo je mirna četvrt užasno je vidjeti ovako nešto”, dodao je svjedok.

Trump izrazio sućut

Svoju sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.

“Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima”, poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet “zemlji izlazećeg sunca”.

O napadu se oglasio i japanski premijer Shinzo Abe koji je rekao kako je bijesan zbog ovog napada, prenosi agencija AFP.

Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža. Vatrogasci su prvi poziv u pomoć primili u 7,44 sati po lokalnom vremenu.

Hina

Related posts