Novinari glasali: Antetokounmpo ubjedljivo najbolji u NBA, na listi Dončić i Jokić

Grk Giannis Antetokounmpo, krilo Milwaukee Bucksa, najbolji je igrač regularnog dijela sezone NBA lige, ali u glasanju 70 novinara.

Zvaničnog MVP-a odabrat će liga, ali se još ne zna kada i na koji način, s obzirom na to da je najjače košarkaško takmičenje na svijetu prekinuto još 11. marta zbog pandemije korona virusa.

Ipak, ako je parametar mišljenje predstavnika medija, Giannis neće imati konkurenciju – čak 60 od 70 novinara postavilo ga je na prvo, a 10 na drugo mjesto.

Antetokounmpo je ukupno dobio 670 bodova i završio je ispred drugoplasiranog LeBrona Jamesa, kojem je samo 10 novinara dalo prednost (514 bodova). Grk je, podsjećamo, prošle sezone bio izabran za MVP-a.

Na listi igrača za koje novinari mogu da glasaju nalaze se i Luka Dončić – 19 novinara stavilo ga je na treću poziciju, 18 na četvrtu, a 22 na peto mesto.

Srbijanskog centra Nikolu Jokića jedan novinar je pozicionirao na treće mjesto, troje ga je ocijenilo kao četvrtog najkorisnijeg igrača NBA lige, a četvoro ga vidi na petom mjestu.

Poredak po glasovima novinara:

Giannis Antetokounmpo 670

LeBron James 514

James Harden 220

Luka Dončić 171

Kawhi Leonard 118

Anthony Davis 58

Chris Paul 28

Nikola Jokić 18

Pascal Siakam 12

Damien Lillard 4

Jayson Tatum 3

Bradley Beal 1

Izvor: scsport.ba

Related posts