Nova izložbena postavka u Gradskoj galeriji Bihać

Izložba pod nazivom „Mir sa ženskim licem“ biće otvorena večeras u 18 sati

Izložba je zasnovana na 20 autentičnih ispovijesti žena iz različitih dijelova BiH koje su se na različite načine nosile sa izazovima nametnutih ratnim okruženjem i poslijeratnom obnovom zemlje i vodile male (a velike) bitke za svoja i prava drugih.

Nastala je kao rezultat saradnje i nastojanja ženskog mirovnog pokreta „Mir sa ženskim licem“ i Foruma „Civilna mirovna služba“, a uz stručnu pomoć Historijskog muzeja BiH, da u procese suočavanja s prošlošću i izgradnje mira u Bosni i Hercegovini (BiH) integrišu žensku perspektivu i predstave žensku stranu priče o preživljavanju i prevazilaženju posljedica rata.  

Ova izložba posvećena je svim ženama Bosne i Hercegovine koje se svakodnevno trude i rade na izgradnji mira i može služiti i kao inspiracija mladim ženama danas u izgradnji boljeg BiH društva.

Otvorenje izložba „Mir sa ženskim licem“ biće upriličeno danas u 18.00 sati u Gradskoj galeriji Bihać u saradnji s Organizacijom „Glas žene“ Bihać. Pored organizatora izložbe posjetiocima će se obratiti Srđan Puhalo, recezent izložbe, te Danka Zelić i Emina Busuladžić, žene čije su se priče zasluženo našle u postavci ove izložbe.   

Izvor: Cazin.net

Related posts