Nogometni sudija iz Cazina vrijeđao fudbalera Olimpika na nacionalnoj osnovi

Komisija za suđenje NS Federacije BiH nakon lakrdije u prethodnom kolu suspendovala je četiri službene osobe sa utakmica odigranih u 14. kolu.

U zvaničnoj informaciji saveza govori se da su sudije suspendovane, ali nigdje nije navedeno o kakvim se kaznama zapravo radi.

Silić Sanel, Gedžić Darko, Grljević Sanel i Hušidić Amir, skinuti su sa lista za delegiranje po hitnom postupku, što je svakako za pohvalu, s obzirom na to da je komisija na čelu sa predsjednikom Nedimom Selimotićem reagovala ekspresno, što može značiti i da je došlo vrijeme da se ozbiljno pozabavi svim dešavanjima unutar same sudijske organizacije, koja je dotakla dno i potrebne su joj hitne promjene.

Komisija će u narednim danima donijeti odluku o njihovoj sudbini, a kako smo uspjeli saznati, Silića pored organa saveza, dodatno će teretiti i Olimpik, koji je poslao dopis savezu u kojem je naveo činjenice sa susreta u Bugojnu koje govore šta se dešavalo u komunikaciji sudije sa igračima tima sa Otoke, a koje nije mogla zabilježiti kamera.

Hvatanje za genitalije i podsmijavanje u lice šefu stručnog štaba Mirzi Varešanoviću, vrijeđanje i psovanje majke na nacionalnoj osnovi mladom osamnaestogodišnjem napadaču Vukova tokom cijelog susreta obraćajući mu se riječima “J..em li ti majku šiptarsku”, što je više nego skandalozno. Interesantno je da je svaki put kada bi mu bila upućena psovka, napadač tima iz Sarajeva odgovarao sa “Hvala!”, vjerovatno svjestan da bi svaka druga reakcija izazvala pokazivanje sile glavnog sudije iz Cazina.

Treba se postaviti u poziciju ovog mladića i kakve je sve to reakcije izazvalo na njega. Radi se o momku koji je praktično junior i na samom početku karijere, pa je sve to i dodatni teret, ali nikako podstrek za daljnji napredak u karijeri.

Crveni karton za Jusića je posebna priča. Nakon konstatacije odbrambenog igrača Olimpika da bi ga “bilo stid svoje djece da se ponaša kao Silić”, sudija iz Cazina mu je uručio crveni karton i put u svlačionicu.

Ovo su samo neke od stvari koje se navode u dopisu Olimpika koji su poslali prema Komisiji za suđenje NS FBiH, a za sve su spremni i da posvjedoče pred komisjom, ako za to bude potrebe.

Nadati se da je došlo vrijeme da se razgraniči sa ljudima koji su u fudbalu samo iz ličnog interesa na štetu svega ostalog, jer radeći za svoj interes Silić i njemu slični samo uništavaju fudbalske klubove i fudbal uopšte.

/oslobodjenje.ba

Related posts