Nogometaš dobio udarac loptom u prsa, ljekari mu elektrošokovima spašavali život

Zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji saigrača i ljekara na treningu Hapoel Beer Sheeve, nogometašu Elyanivu Bardi koji je dobio nezgodan udarac loptom u prsa u posljednji trenutak spašen je život.
Bivši igrač Maccabi Haife, Hapoel Tel Aviva i Genka za vrijeme treninga dobio je udarac loptom u prsa, nakon čega je ostao nepomično ležati na zemlji, a brzom reakcijom saigrača i ljekara koji su čak četiri puta koristili elektrošok, ovom mladiću spašen je život.

Nakon nesreće koja se desila na treningu, nogometaši Hapoela zajedno s navijačima pružali su podršku Bardi u bolnici, a predsjednica kluba prepričala je jeziva dešavanja s treninga ekipe iz Izraela.

“Bilo je strašno. Odmah su mi pred očima bili slični događaji iz svijeta nogometa i bilo mi je stresno vidjeti da pada. Igrači su počeli plakati kada su ga oživljavali elektrošokovima i kompletna ta situacija bila je jeziva”, rekla je predsjednica kluba Alona Barkat koja je dodala da je situacija sada puno bolja.

Elyaniv Felix Barda rođen je 1981. godine, a svoju karijeru počeo je u Hapoel Beer Sheevi, odakle je 2003. godine prešao u Macabbi Haifu, da bi dvije godine nakon toga pojačao Hapoel. Nakon devet godina igranja u Izraelu uslijedio je transfer u Genk, gdje je igrao u periodu od 2007. do 2013. godine, kada se odlučio vratiti u klub gdje je počeo karijeru.

Related posts