Nijemci trojicu igrača uzeli na zub: Od stare slave se ne živi

Sve je počelom u Rusiji i ispadanjem u grupnoj fazi iako u grupi nije imala neke velesile ili barem reprezentacije koje su joj po rangu blizu (Meksiko, Južna Koreja i Švedska).

Nije Njemačka djelovala impresivno niti u prijateljskim susertima, a onda je uslijedilo i očajno izdanje u Ligi nacija. Prvo s Francuskom 0:0, pa sinoć težak poraz od Holandije u Amsterdamu (3:0).

Njemački tisak nije odmah optužio Joachima Lowa za neuspjeh, ali jasno je da je on najodgovorniji za ove rezultate. Zapravo, koji je konkretno problem zahvatio njemačku reprezentaciju?

Sudeći po pisanju Nijemaca, konkretno Bilda, Low nije stigao da napravi određenu promjenu igrača, uglavnom se i dalje najviše očekuje od onih koji su igrali Svjetsko prvenstvo u Brazilu prije četiri godine.

Low se oslanja na isti blok, ali on pokazuje simptome iscrpljenosti i zasićenosti. Neki igrači sada nastupe u dresu nacionalnog tima više posmatraju kao teret, ne vide tu više ni motiv, niti imaju posebnu želju.

Die Welt je recimo objavio kako su igrači poput Thomasa Mullera, Matsa Hummelsa ili Jeromea Boatenga “dosadni” i da je neophodno da se promijeni sastav.

Boateng, Hummels i Muller se smatraju, dakle, “teretom”. Tu je i Manuel Neuer, još neki će biti na udaru kritika i ako Njemačka u utorak u Francuskoj ne ostvari pobjedu, a to je zaista teško sada očekivati, Low bi mogao da postane bivši.

Njemačkoj se ranije nikada nije desilo da ima tri utakmice u nizu bez datog gola, a evo sada se desilo. Desilo se i to da ekipa nema ni glavu ni rep, da je satavljena od hrpu zvijezda koje su ili zasićene i umorne ili nedovoljno iskusne.

sportsport.ba

Related posts