Neobična situacija na graničnom prelazu BiH i Hrvatske

Šibenčanin mlađe životne dobi, koji je s majkom u subotu navečer automobilom iz BiH prelazio granični prelaz Strmica kod Knina, skrenuo je pozornost na nesvakidašnji prizor na koji su naletjeli na granici.

“Na hrvatsku granicu stigli smo oko 20 sati i ugledali sa strane automobil okružen policajcima među kojima je bio jedan muškarac, vjerovatno vozač, a iza automobila na podu je sve bilo puno bijeloga praha, otprilike kao da je neko rasuo pakovanje kilograma brašna”, ispričao je svjedok za ŠibenikIN.

Automobilu su bila otvorena sva vrata, kao i prtljažnik, a sjedala su bila podignuta, vjerovatno zbog policijskog pretraživanja vozila.

“Koliko sam mogao vidjeti dok smo bez zaustavljanja prolazili graničnim prelazom, zaustavljeno vozilo bilo je Citroen Picasso, a za rasuti prah iza njega pomislio sam da bi mogao biti kokain. Ubrzo nakon što smo krenuli dalje, na cesti nas je zaustavila policijska patrola koja je pregledavala i druga vozila ispred nas. Policajac nas je pitao jesmo li vidjeli ikoga sumnjivoga kako hoda ili trči uz cestu te je uperio lampu u unutrašnjost našeg auta kako bi se uvjerio da unutra nema nikoga osim nas”, ispričao je čitatelj kojeg je silno zanimalo što se to sinoć događalo na graničnom prelazu kod Knina.

Ništa senzacionalno, tvrde u policiji.

“Vezano za kaznena ili prekršajna djela, u evidenciji nemamo nikakva postupanja na graničnom prelazu Strmica u vremenu o kojem govorite i ako su građani vidjeli nekakvo postupanje policije, riječ je o našim redovnim zadaćama tokom uobičajenih kontrola”, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Nisu otkrili što je to sinoć na granici bilo rasuto po podu iza rastvorenog zaustavljenog vozila okruženog policajcima i svojim izgledom navelo mladog Šibenčanina na pomisao da svjedoči zapljeni kokaina.

Iako policija sinoć na Strmici očito nije uhvatila kapitalca, jer kilogram ‘bijeloga’ svakako bi bio kapitalni ulov, profitirao je barem mladi Šibenčanin koji ima super anegdotu za prepričavanje društvu i djevojkama.

Related posts