Našao kovertu sa 1.600 evra i vratio vlasniku

Milovan Živković, radnik Kulturnog centra Kruševac posljednjih dana je glavni junak Kruševca i okruženja.

On je na pločniku trga Kosovskih junaka , među masom šetača, uglavnom mladih ljudi našao kovertu sa 1.590 evra.

“Primetio sam kovertu i malo je nogom šutnuo, a iz nje je ispala jedna novčanica. Sageo sam se i podigao kovertu, a u njoj video sam veliki svežanj deviznog novca, sa isplatnim nalogom ‘Rajfajzen banke’, koja se nalazi na stotinak metera od mesta događaja. Nisam ni o čemu razmišljao, već odmah otišao u kacelariju banke”, ispričao je novinarima junak priče Milovan Živković.

On je u banci, uz pomoć službenika, saznao ime čovjeka koji je podigao deviznu penziju. Tragom njegove adrese stigao je u Gornji Temnić kod Varvarina i našao Radoslava Baćića.

“Video sam da nema poštenijeg čoveka od Milovana Živkovića, koji mi je doneo izgubljeni novac. Kad sam hteo da mu dam jednu sumu para, on nije hteo da uzme ni dinar. Ma kakvi, kaže, to ne dolazi u obzir. Jedva je popio piće! Ali, ja ću da ga častim. Odneću mu prase, nešto će da bude sa moje strane kad nije hteo da uzme para”, iskreno priča Radoslav Baćić.

U kovertu je nedostajalo 110 evra, što je bunilo poštenjačinu Nilovana Živkovića. Ali i tu dilemu otklonio je Radoslav.

“Ja sam prvo po podizanju penzije 110 evra razmenio u menjačnici da obradujem unuke , a ostalo kao i uvek da se nađe za poljopruivredu, za kuću i razdelim kome šta traba”, priča Radoslav Bacić, udovac , otac tri kćerke.

On je 30 godina sa suprugom radio u Austriji. Sa zetom je po povratku kući još u kolima primjetio da nemna koverte s novcem.

“Nismo verovali da će se naći pošteni čovek”, kaže Radoslav.

Related posts