NAKON NESTABILNOG VREMENA STIŽU VISOKE TEMPERATURE

Danas će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. 
Od jutarnjih sati nove padavine sa istoka postepeno će se tokom dana širiti prema zapadu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Sutra je u Hercegovini oblačno, a u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Do nagle promjene dolazi u srijedu kada se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U četvrtak u našoj zemlji malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Tokom dana, samo ponegdje na istoku može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu i sjeveru do 28 stepeni.

Related posts