Najstariji francuski gradonačelnik ima 97 godina i ide po novi mandat

Još ima stvari koje trebam napraviti, rekao je Berthome, gradonačelnik gradića Saint Seurin sur l‘Isle, koji tu dužnost obavlja od 1971.

Marcel Berthome, najstariji francuski gradonačelnik, u dobi od 97 godina, najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u martu, objavio je danas francuski televizijski kanal FranceInfo.

Još ima stvari koje trebam napraviti, rekao je Berthome, gradonačelnik gradića Saint Seurin sur l'Isle, koji tu dužnost obavlja od 1971.

– Još preda mnom stoje novi izazovi koje treba preuzeti, dodao je.

Berthome je 2014. izabran na gradonačelničku dužnost bez protukandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordeauxa i ima 3.160 stanovnika.

No, na lokalnim izborima u martu dvojica pripadnika njegovog lijevog političkog krila planiraju se kandidirati protiv njega, prenio je FranceInfo.

Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičac na vagi za drugu stranu.

– Možete biti izvanredan čovjek s 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20, tvrdi vremešni gradonačelnik.

Lokalni izbori u Francuskoj održat će se 15. i 22. ožujka. Stranka centra predsjednika Emmanuela Macrona nada se da će ostvariti uspjeh na lokalnim izborima prvi put nakon osnivanja 2016, no čini se da joj to neće poći za rukom, osobito u većim gradovima.

Related posts