NADAHNUTA KOLINDA PORUČILA HRVATIMA: 'TRAJNI PUTOKAZ TREBA NAM BITI FRANJO TUĐMAN'

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je u subotu u Glini, gdje je otkrila spomenik Franji Tuđmanu, da je Hrvatska radi mira i budućnosti puno toga oprostila, ali da ratne zločine mora istražiti i procesuirati.

– Radi mira i budućnosti oprostili smo puno toga, ali ratne zločine moramo istražiti i procesuirati, to je dug hrvatske države žrtvama – rekla je predsjednica u Glini, gdje je u subotu sudjelovala na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom obilježavanja Dana Grada, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Nakon svečane sjednice predsjednica i saborski zastupnik Miroslav Tuđman otkrili su spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, autora Ivana Fiolića. Tuđmanov sin Miroslav rekao je da Franjo Tuđman nije više samo prvi hrvatski predsjednik već i simbol stvaranja hrvatske države, slobode, samostalnosti i pobjede u Domovinskom ratu.

Predsjednica je rekla da nam trajni putokaz treba biti prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a kako je budućnost prije svega u rukama mladih založila “za konzistentnu razvojnu politiku i uravnoteženo poticanje investicija da bismo zaustavili iseljavanje i poticali povratak iseljenih.

Related posts