Na Sokocu počeo skup podrške Mladiću: Među okupljenim i bh. parlamentarac

Na Sokocu je počeo skup podrške bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću povodom izricanja presude u Haškom tribunalu.

Skupu, na kojem se okupilo 40-tak osoba, prisustvuju i predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Milović iz Gacka, predstavnici Udruženja “Čast otadžbine” iz Sarajevsko-romanijske regije, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Sokolac Milenko Kapuran, te veliki broj građana, javlja Srna.

Javno praćenje prenosa izricanja presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske RS generalu Ratku Mladić pred Haškim tribunalom na Sokocu organizuje Udruženje “Čast otadžbine”.

“Ovo je vid podrške našem generalu u borbi za njegovu i istinu o stradanju srpskog naroda u minulom ratu i zato u ime Udruženja Čast otadžbine pozivam na javno praćenje izricanja presude našem generalu Ratku Mladiću, nakon suđenja koje traje tri i po godine i godinu dana vijećanja”, poručio je ranije član Udruženja i bivši komandant Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske “Vukovi sa Drine” Milan Jolović.

Udruženje Čast Otadžbine sa sjedištem u Beogradu okuplja bivše oficire i vojnike Republike Srpske, na čelu sa generalom Rodoljubom Anđićem.

Haški tribunal danas će izreći presudu Mladiću, optuženom za ratne zločine i genocid koji je vojska pod njegovom komandom počinila u BiH u periodu od 1992. do 1995. godine.

Related posts