Musa: Svakodnevno radim na jačanju svog tijela, to mi je najpotrebnije za NBA ligu

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa igra odličnu sezonu u hrvatskoj Cedeviti i na dobrom je putu da u bliskoj budućnosti karijeru nastavi u nekom od NBA klubova.

Našeg košarkaša već narednog mjeseca osim klupskih utakmica očekuju nove reprezentativne obaveze pa će bh. dragulj odigrati ogroman broj utakmica u prvoj polovini 2018. godine.

S Musom smo razgovarali o posljednjim Cedevitinim rezultatima, planovima za NBA ligu, kao i ambicijama s reprezentacijom BiH.

“Cedevita u posljednje vrijeme igra promjenjivo. Posljednjih sedmica smo nešto slabiji, a prije toga smo bili odlični. To je i razumljivo jer igramo puno utakmica i samim tim su moguće male oscilacije. Imam odličnu saradnju s trenerom Jurom Zdovcom i mislim da se neke stvari tempiraju za pravi trenutak zbog rasporeda mečeva. Cilj nam je isti kao i na početku sezone, a to je plasman u Euroligu. Sve smo podredili tome i smatram da ova ekipa ima kvalitet za to”, rekao je Musa za portal Klix.ba.

Plasman u Euroligu

Naš košarkaš je nerijetko jedan od najefikasnijih i najboljih igrača svoje ekipe.

“Ne razmišljam puno o tome jer je sve podređeno kolektivu. Razmišljam samo o ekipnom uspjehu, a to su tri titule i plasman u najjače evropsko košarkaško takmičenje”, kazao nam je Musa.

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u februaru očekuje odlučujući kvalifikacioni duel s Belgijom.

“Uvijek je otežavajuća okolnost kada je neka utakmica odlučujuća. Došli smo u krug selekcija gdje su svi veoma kvalitetni i svaka utakmica je najvažnija. Ova s Belgijom je samo još jedna u nizu. U kontaktu sam sa selektorom Duškom Vujoševićem, od kojeg većinu savjeta pokupim na reprezentativnim okupljanjima. I s ostatkom tima se čujem i redovno pratim njihove utakmice”, otkriva nam Musa.

Volim sevdalinke

Mnogi specijalizirani košarkaški portali posljednjih mjeseci objavljuju kako je Musa sve bliže samom vrhu NBA drafta naredne sezone, a nerijetko se u opisu našeg košarkaša polemiše o tome kolike su mogućnosti njegovog tijela u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

“Trenutno sam samo fokusiran na Cedevitu i razmišljam od dana do dana. Drago mi je kad čujem da ovo što radim ide u dobrom smjeru. Što se tijela tiče, smatram da tu ima još posla. Svakodnevno sa svojim trenerima radim na ispunjenju programa koji mi je prilagođen. Sigurno će to u određenom trenutku biti kako treba i bit ću spreman za sve ono što me očekuje”, optimista je naš košarkaš.

Video na kojem Musa tokom proslave Nove godine pjeva sevdalinku “Bosno moja” postao je viralan u BiH i regionu, a otkrio nam je da je ljubitelj te vrste muzike.

“Inače volim našu sevdalinku. Uvijek imam posebne emocije za našu tradicionalnu muziku, ona je dio nas Bosanaca i Hercegovaca”, rekao nam je za kraj razgovora.

klix.ba

Related posts